GÜVENLİK

SİTEMİZDE GÜVENLİĞİNİZ İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Çeşitli banka ve kurumlar tarafından gönderilmiş gibi görünen sahte e-postalar son dönemlerde internette hızla yayılmaktadır. Bu e-postalarda verilen linkler aracılığı ile sizlerden, kişisel bilgileri, kart bilgileri ve şifreleri ile İnternet Şubesi şifreleri istenmektedir. Bu tür eylemler internet üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimleridir. Bu tür e-postalara kesinlikle yanıt vermeyiniz ve istenen bilgileri kesinlikle girmeyiniz.

Vakfımız internet sitesini kullanmak istediğinizde tarayıcınıza sadece www.tibasvakfi.org.tr adresini yazınız.

TİBAŞ Vakfı, e-posta yoluyla hiçbir şekilde üyelerinin kişisel bilgilerini istememektir. Size gönderilen e-postalarda bulunan herhangi bir linki tıklayarak veya farklı sayfalardan direk yönlendirilme yöntemiyle internet sitemize giriş yapmayınız.

Munzam Sandık Vakfımız web sitesi üyelik girişi Güvenliği için dikkat etmeniz gerekenler!

• Web sitemiz üye giriş işlemlerinizi, güvenliğinden emin olmadığınız halka açık alanlardan (internet cafe vb.) veya başkalarına ait bilgisayarlardan yapmayınız.
  • Halka açık bilgisayarlarda, kişisel şifrelerinizi ele geçirmek amacıyla kullanılan çeşitli programların yüklenmiş olması riski vardır.
  • İnternet sitemize üye girişinde kullanılan TCKN, Sicil Numarası ve Şifre gibi size özel bilgileri kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşmayınız. Bu bilgilerin yazılı olarak saklamayınız.
  • Hatırlamanızın daha kolay olacağını düşünerek adınızı, soyadınızı, doğum tarihinizi, telefon numaralarınızı vs şifre olarak kullanmayınız. Bunlar, kolayca tahmin edilebilirler.
  • Şifrenizi mutlaka belirli aralıklarla değiştiriniz.
  • Vakfımız internet sitesinden çıkarken mutlaka "Çıkış" butonunu kullanınız .

Bilgisayarınızın güvenliği için dikkat etmeniz gerekenler!

• Bilgisayarınızda kurulu güncel bir anti-virüs yazılımı olmasına dikkat ediniz. Anti-virüs yazılımları, sisteminizi bilinen virüslerden ve olası saldırılardan korur. Anti-virüs yazılımı sürekli olarak güncellenmeli ve özellikle İnternet’ten dosya indirirken çalışır halde tutulmalıdır.
  • Bilgisayarınızda kişisel güvenlik duvarı (firewall) yazılımının kurulu olması, güvenliğinize olumlu katkı sağlayan bir unsurdur. Bu yazılımlar, bilgisayarınızda bulunan dosya veya bilgilerin başka bir kullanıcıya sizin bilginiz olmadan gönderilmesini ve bilgisayarınıza uzaktan erişilmesini engeller.
  • Kullandığınız tarayıcının güvenlik yamalarını mutlaka yükleyiniz. Bu tür güvenlik güncellemelerini kontrol etmek için kullandığınız tarayıcının yayımcısının web sitesinde bulunan “Download” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.