İŞTİRAKLERİMİZ

1993 yılından kurulan ve 2000 yılından bu yana Munzam Sandık Vakfımızın ana hissedarı olduğu Efes Holding A.Ş.; kurulmuş veya kurulacak her türlü yerli ve yabancı şirketler ile diğer teşebbüslerin sermaye ve yönetimine katılarak bunların yatırım, finansman, organizasyon ve yönetim sorunlarını tek bir bünye içerisinde çözmek, ekonomik dalgalanmalara karşı yatırımların güvenliğini arttırmak, böylece bu şirketlerin sağlıklı bir şekilde ve milli ekonominin gereklerine uygun olarak gelişmelerini ve devamlılıklarını güvence altına almak ve bu amaca uygun ticari, sınai ve mali girişimlerde bulunmak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Munzam Sandık Vakfı %99,99

Tecim Ltd. Şti. %0,01

MUNZAM SANDIK VAKFI
PAYI: ₺331.416.952 ORANI: %99.99

TECİM LTD.ŞTİ.
PAYI: ₺40 Bin ORANI: %0.01

TOPLAM SERMAYE: ₺331.456.952

EFES HOLDİNG A.Ş.'NİN HALKA KAPALI İŞTİRAKLERİ

Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş.
PAYI: ₺161,25 Milyon ORANI: % 10

MaksMarket Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş.
PAYI: ₺20 Milyon ORANI: % 20

İmecemobil Tarım Platformu A.Ş.​
PAYI: ₺13 Milyon ORANI: % 20

İş Yenilenebilir Enerji Proje Danışmanlık A.Ş.​
PAYI: ₺57 Milyon ORANI: % 15

EFES HOLDİNG A.Ş.'NİN HALKA AÇIK İŞTİRAKLERİ

Türkiye İş Bankası A.Ş.
PAYI: ₺135,9 Milyon ORANI: %0,54

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.
PAYI: ₺207,3 Milyon ORANI: %6,77

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.

Atatürk’ün direktifleriyle 1935 yılında Türkiye İş Bankası tarafından kurulan Şişecam, 89 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olmanın yanı sıra ihtisaslaşma derecesi ve rekabet gücü yüksek faaliyetleriyle dünyanın en seçkin üreticileri arasında yer almaktadır.

Bundan 89 yıl önce ülkemizin temel cam ürünleri gereksinimini karşılamak üzere kurulan Şişecam Topluluğu, günümüzde Türkiye’nin en güçlü sanayi kuruluşlarından biri olmanın ötesinde, 150 ülkeye ihracatı ve 14 ülkedeki faaliyetleriyle gerçek anlamda küresel bir oyuncudur.

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar ana işkollarında üretimini 14 ülkede toplam 45 üretim tesisinde 22 bine yakın çalışanıyla sürdüren Şişecam Topluluğu, satışlarının yaklaşık yarısını yurtdışına yapmaktadır. Camın tüm alanlarında ve soda-krom bileşiklerini kapsayan kimyasallar üretiminde Türkiye’de lider konumda bulunan Şişecam, ihtisaslaşma derecesi ve rekabet gücü yüksek faaliyetleriyle dünyanın sayılı üreticileri arasında yer almaktadır.

T.Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin yapısı aşağıdaki gibidir:

%51,06​ Türkiye İş Bankası A.Ş.

%6,77 Efes Holding A.Ş.

%42,17​ Diğer

Yatırımcı sunumları için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.